Tanrimine Metal Support Co., Ltd.

Dukungan Ground Kalayan Beton Disemprot

Jinis anyar beton anu disemprot nganggo agrégat kasar sareng semén kalayan bahan tambahan khusus pikeun nyepetkeun pengerasan beton parantos dikembangkeun di Éropa.

Katelah "shotcrete" éta parantos mendakan paningkatan aplikasi salaku sarana pangrojong taneuh pikeun penggalian bawah tanah di Éropa sareng Amérika Kalér.

Anggoanana di ranjau bawah tanah parantos seueur eksperimen. Éta mendakan yén éta tiasa dianggo salaku gaganti metoda pangrojong taneuh anu langkung konvensional dina kaayaan taneuh bawah tanah anu normal tapi dina kaayaan anu parah, sapertos schist talc sareng kaayaan anu baseuh pisan, henteu mungkin pikeun lumaku sacara suksés.

Pamakéan shotcrete salaku sarana pangrojong taneuh di ranjau bawah tanah diperkirakeun bakal ningkat. Semén anu disemprot sareng jinis-jinis palastik aditif nuju dilakukeun anu tiasa ningkatkeun ruang lingkup aplikasi na. Beton disemprot pakait sareng kawat bolong parantos mendakan aplikasi anu langkung ageung dina penggalian bawah tanah.

Panerapan Shotcrete

Aya dua cara nyampur shotcrete kasar-agrégat, nyaéta campuran baseuh sareng campuran garing ngalebetkeun campuran sadaya konstituén konéng sareng cai sareng ngompa campuran kandel ngalangkungan selang pangiriman kana nozel, dimana hawa tambahan ditambihan sareng bahan disemprotkeun kana permukaan subjek. Prosés garing-xix ngamungkinkeun langkung gampang ngenalkeun akselerator umumna campuran tina larut cai, sahingga ngagancangkeun prosés hidrasi. Akselerator parantos dikembangkeun anu ngamungkinkeun beton pikeun taat kana permukaan batu sareng nyetél handapeun aliran cai anu beurat.

Mesin campuran-baseuh henteu acan dikembangkeun dugi ka tahap dimana aranjeunna sacara praktis tiasa ngatur agrégat anu langkung ageung tibatan 3/4 lebet. Jinis-jinis mesin ieu biasana dianggo pikeun stabilisasi jero taneuh tibatan pangrojong dina taneuh anu lemah. Amachine tina jenis ieu nyaéta Gun-All Model H anu leres, disebarkeun ku perusahaan alat tambang, sareng anu biasa dianggo pikeun aplikasi bawah tanah dimana lapisan konkrit ipis dugi ka 2in. kandel sareng gaduh agrégat sakitar 1/2 inci ukuran maksimum diperyogikeun kanggo kondisi anu garing.

Fungsi Pendukung Shortcrete

Shotcrete tiasa dianggo boh salaku struktural atanapi salaku pangrojong non-struktural. Lemah kana batu plastik sareng taneuh cohesionless peryogi panerapan struktur kaku, kompeten pikeun nyegah taneuh leueur sareng ngalir kana bukaan. Ieu tiasa dihontal ku nerapkeun 4 atanapi langkung inci shotcrete.

Dina batu anu langkung cekap, éta tiasa dianggo pikeun sendi sareng patah tulang kanggo nyegah gerakan batu anu langkung alit anu memicu tekanan batu sareng kagagalan. Shotcrete dilarapkeun 2 ka 4 inci kandel dina batu kasar pikeun ngeusian retakan na kerung pikeun nyiptakeun permukaan anu ampir datar sareng ngaleungitkeun épék kiyeu, ngan ukur aplikasi ipis anu diperyogikeun dina permukaan anu lemes. Dina hal ieu, matriks beton anu kabeungkeut caket janten polah pikeun nahan konci sareng irisan anu ngadukung potongan batu anu langkung ageung sareng pamustunganana lengkungan terowongan. Jinis aplikasi ieu umum di Swédia, dimana desain pangrojong torowongan dumasar shotcrete populér pisan kusabab épéktipitasna sareng biayana murah.

Shotcrete ogé tiasa dianggo dina bentuk lambar ipis pikeun ngajagaan permukaan batu anu énggal digali tina serangan sareng buruk ku hawa sareng cai. Dina bentuk ieu, éta mangrupikeun mémbran fléksibel anu teras-terasan anu tekanan atmosfir tiasa janten panyokong.

Babandingan Gunite sareng Shotcrete

Shotcrete kasar-agrégat béda ti gunite dicampur jeung dilarapkeun sami yén shotcrete mangrupakeun beton leres ngandung coare (nepi ka 1,25 inci) batu dina agregat na, bari gunite ilahar mortir keusik semén. Shotcrete béda ti gunite dina aplikasi sareng fungsi dina cara kieu:

1) Gunite condong ngawangun sampul anu ipis, tapi shotcrete upami diterapkeun langsung saatos ngabeledug bakal nyayogikeun segel sareng dukung pikeun nyetél permukaan batu anu énggal. Beungkeut shotcrete-rock anu kuat disababkeun mangrupikeun aksi tina campuran anu gancang anu dikembangkeun anu henteu kéngingkeun beton ngaleut tina permukaan batu pangaruh peening tina partikel agrégat ageung dina partikel anu langkung saé sareng desain mesin pondok dipaké.

2) shotcrete ngagunakeun agrégat ageung (dugi ka 1,25 in) anu tiasa dicampurkeun sareng semén sareng keusik dina kandungan uap anu aya tanpa garing anu mahal anu sering diperyogikeun sareng gunite. Éta ogé tiasa dilarapkeun dina kandelna dugi ka 6 in. Dina hiji kali, sedengkeun gunite pasti dibatesan dugi ka kandelna henteu langkung ti 1 inci. Maka shotcrete gancang janten pangrojong anu kuat ogé salaku penstabil tina taneuh terbuka anu kasar.

3) Campuran anu nyepetkeun anu dianggo dina shotcreting ngabantosan dina ngahontal beungkeut ku batu, sanaos shotcrete panginten tiasa langkung lemah tibatan konkrit konvensional babandingan campuran anu sami tapi kirang akselerator. Éta tahan cai sareng dicirikeun ku kakuatan awal anu luhur (sakitar 200 psi dina hiji jam), kusabab henteu ngan ukur campuranna tapi ogé kana tingkat pemadatan anu katarima tina laju pangaruh 250-500ft. per detik sareng pikeun nisbah cai / semén anu handap (sakitar 0,35). Shotcrete, kalayan bahan tambahan khusus, tiasa ngarobih batu kakuatan minor janten stabil, sareng lemah janten batu plastik anu disemprot ku éta tiasa tetep stabil kalayan ngan ukur sababaraha inci dukungan shotcrete. Kusabab sipatna ngarayap, shotcrete tiasa ngadukung deformasi anu signifikan sababaraha bulan atanapi taun tanpa gagal ku cara ngarengkah.

 


Pos waktos: Jul-02-2021
+86 13127667988